L’harmonie vocalique en joola fooñi - Bassène, Alain Christian (AAeO - Afrikanistik-Aegyptologie-Online, 2018)
WOLOF: Babaj dɩ ulobumɐm ujoolɐɐw, nɩn wɩkɛɛn watɩ kayɔɔŋak kan kɔɔnɛmɩ ‘Atlantique’, ʊcaab ʊgaba watɩ ʊcɩɩk ʊnaarɛ wɐlebie, di ʊcɩɩk ʊnaarɛ warɛntɛ. Ʊrɔkaw tuu wakaanɩmɩ dɩ ʊsankɛnaw ʊwʊ, uyisenyisen mukɐɐnum majɔɔŋɔɔrɛ matɩ ʊcɩɩk ʊnaarɛ wan ʊmanjɛ, ʊyɔɔŋaw ʊgabaraaw watɩ ʊcɩɩkaw ʊnaaraaw lɛt ʊyañɔɔr dɩ fʊrɩm fɐkon. Dɩ kujoolɐɐk katɩ Fooñi, lɛt nanɔɔsan mɔɔmʊ. Panʊjʊkaal dɩ bʊrɔkab ʊbɛ, matɩ kɐbɐjɐtɐɐk katɩ kajɔɔŋɔɔrak katɩ ʊcɩɩkaw ʊnaaraaw burom, ʊrɩm wasʊkɛnɔɔrɛ wɩkɛɛn, ʊkɩlɛkɔ.